Hoe werkt CHARGE NOW

Download onze app en activeer je persoonlijke laadkaart om het meeste uit Charge Now te halen.

Aan de slag met CHARGE NOW

Word lid van CHARGE NOW

Als u zonder beperkingen van onze service wilt genieten, open dan een account bij CHARGE NOW.

  1. Registreer u om een account bij ons aan te maken
  2. Geef het model van uw voertuig op (optioneel)
  3. Selecteer uw tarief
  4. Voer uw basisgegevens in
  5. Kies uw gewenste betaalmethode

Wanneer u zich volledig hebt geregistreerd, ontvangt u uw startpakket inclusief uw persoonlijke CHARGE NOW-laadkaart per post. Als u al een laadkaart hebt, activeer deze dan door uw kaartnummer in te voeren tijdens de registratie.

Download de CHARGE NOW-app

Begin meteen met laden met de CHARGE NOW-app.

  • Zoek naar laadstations
  • Controleer de beschikbaarheid per stekkertype
  • Plan uw volgende route
  • Bekijk uw facturen en laadsessies

Activeer uw nieuwe laadkaart

Hebt u uw persoonlijke laadkaart al ontvangen? Geweldig, zo activeert u uw kaart.

1

Log in op uw account

Activeer uw laadpas door in te loggen op de CHARGE NOW-website of in de app.

2

Vul uw kaartnummer in

Klik in het contractoverzicht in uw gebruikersaccount op de knop 'Kaart activeren'. Voer uw persoonlijke kaartnummer in dat u op de achterkant van uw laadkaart vindt.

3

Activering bezig

Houd er rekening mee dat er beperkingen kunnen zijn binnen de eerste 24 uur nadat de laadkaart is geactiveerd. Daarna kunt u uw CHARGE NOW-kaart zonder beperkingen gebruiken.

Geniet van CHARGE NOW

Vind het juiste oplaadpunt

Gebruik de CHARGE NOW-kaart om laadstations bij u in de buurt of in de buurt van uw bestemming te vinden. Met filters kunt u zoeken op stekkertype, laadsnelheid en beschikbaarheid. Bovendien kunt u gebruikersbeoordelingen bekijken en schrijven om uw ervaringen met anderen te delen. Dankzij Connected-navigatie kunt u zonder vertraging op weg.

Begin met laden

CHARGE NOW biedt maximale flexibiliteit om uw volgende laadsessie te beginnen. Ongeacht of u de kaart, de app of Plug & Charge gebruikt, al uw laadactiviteiten worden in uw account weergegeven.

Laden met uw kaart

Houd uw laadkaart voor de kaartlezer voor verificatie en om het laden te beginnen. Om de laadsessie te beëindigen, herhaalt u de stap door uw laadkaart nogmaals kort voor de lezer te houden.

Plug & Charge

Met Plug & Charge kunt u volledig automatisch laden en betalen. Een laadkaart of de app om een laadsessie te beginnen is niet nodig. Sluit eenvoudig de laadkabel aan op het laadstation en begin met laden. Controleer of uw elektrische voertuig geschikt is voor de Plug & Charge-functie.

App

Er zijn twee manieren om een laadsessie te beginnen en te stoppen.
App: Selecteer het oplaadpunt in de app waar uw voertuig is aangesloten en klik gewoon op de knop 'Begin en betaal'.
QR-codescanner: Scan de QR-code bij het laadstation met de scanner in de app.
In beide gevallen kunt u de laadsessie ook via de app beëindigen.

Een factuur

Aan het einde van elke maand ontvangt u een factuur voor alle laadsessies. Bovendien hebt u toegang tot een uitgebreid overzicht van elk afzonderlijke laadsessie in uw gebruikersaccount.

Meer informatie over het laden van EV

De cockpitdisplay van een elektrische auto toont de laadtoestand van de batterij

Duur

De duur van een laadproces hangt af van verschillende factoren: de capaciteit en het niveau van de batterij, de maximale laadsnelheid van het voertuig, en de snelheid en capaciteit van het laadstation. Elektrische voertuigen kunnen worden met het volgende geladen:

wisselstroom (AC), dat een maximaal vermogen van 43 kW biedt.

gelijkstroom (DC), ook bekend als snel laden, dat begint bij 50 kW.

High Power Charging (HPC) is de oplaadtechnologie van de volgende generatie en begint bij 100 kW.

Iemand steekt een stekker in een elektrische auto om een laadsessie te starten

Stekkertypes

Je CHARGE NOW-app toont welke oplaadpunten de juiste stekker voor je voertuig hebben.

Bij AC-stations zijn Type 2-stekkers het meest gebruikelijk, maar sommige hebben ook Type 1-stekkers. DC-stations hebben ofwel CSS- of CHAdeMO-stekkers; Europese autofabrikanten gebruiken de CSS-standaard.

Zoek laadstations in de CHARGE NOW-app

oplaadpunten*

De openbare oplaadinfrastructuur in Europa groeit gestaag. Alle grote snelwegen zijn nu met snellaadstations uitgerust. Er is ook een groeiend aantal stations in stadscentra. Met CHARGE NOW kan je comfortabel thuis, onderweg en in het buitenland laden. Bekijk onze kaart om alle oplaadpunten in ons netwerk te zien.

Een vrouw staat naast een elektrisch voertuig en kijkt op de CHARGE NOW-app.

Je voertuig laden

Wanneer je bij het laadstation komt, moet je je meestal met je laadkaart legitimeren. Hierdoor worden de laadcontactdozen ontgrendeld. Je kunt de kabel vervolgens op je auto aansluiten. In sommige gevallen zijn de kabels niet vergrendeld en kan je ze voor de legitimatie aansluiten. Zodra de oplaadkabel is aangesloten, wordt die aan beide uiteinden goed vergrendeld voordat het opladen begint. Hij blijft vergrendeld tot het laadproces is beëindigd. Om het laadproces te voltooien en de laadkabel los te koppelen, moet de laadkaart opnieuw worden gelezen. Bij sommige laadstations kan je je voertuig gewoon ontgrendelen om de kabel los te koppelen.

Een vrouw ontdekt de oplaadkosten in de CHARGE NOW-app op haar tablet

Kosten en tarieven

Je tarief biedt ofwel flexibele ofwel vaste laadprijzen.

Flexibele prijs: De laadprijzen worden door de respectieve laadpaalexploitanten vastgesteld. De prijzen kunnen variëren naargelang de exploitant waar je laadt. Controleer, voordat je je voertuig oplaadt, de actuele prijzen in de CHARGE NOW-app of bezoek onze tarievenpagina en kaart.

Vaste prijs: In alle laadstations gelden uniforme prijzen. Let op: er kunnen uitzonderingen zijn voor sommige laadpaalexploitanten.

De laadkosten in het buitenland kunnen verschillen. Controleer altijd de app voor prijzen in verschillende landen. Afhankelijk van je tarief kunnen extra vaste kosten van toepassing zijn, zoals een eenmalige registratievergoeding en een maandelijks basistarief.

Word vandaag nog lid en laad je elektrische voertuig overal en altijd op

Aan de slag