Hoe werkt CHARGE NOW

Meer informatie over onze service

1

Aan de slag met CHARGE NOW

1. Boek je laadtarief en geniet van een volledige flexibiliteit.

2. Geef een beetje informatie over jou en je voertuig. Deze informatie wordt voornamelijk verzameld om je account aan te maken en om ervoor te zorgen dat je aanbiedingen ontvangt die bij je voertuig passen.

3. Kies je gewenste betaalmethode.

4. Bestel je laadkaart of voer het nummer van je kaart in als je er al één hebt. Je kunt ervoor kiezen om je contract meteen te activeren of een specifieke datum voor de activering in te stellen. Je krijgt een volledig overzicht van je contract. Klik op Bevestigen als alles correct is.

CHARGE NOW laadkaart
2

Activeer je kaart en download de CHARGE NOW-app

Na de activering van je kaart is de service meteen beschikbaar. Met onze app heb je toegang tot ons laadnetwerk.

Je kunt naar laadstations zoeken, de stekkertypes en hun beschikbaarheid controleren en zelfs het laadproces starten. Je kunt ook je account- en factureringsgegevens bekijken en bijwerken.

3

Ontdek ons netwerk

Met de kaart vind je geschikte oplaadpunten in onze app en op de website. Filter op stekkertypes, laadsnelheid en beschikbaarheid. Bekijk scores en laat een beoordeling achter.

Je kunt ook een route naar het gewenste laadstation laten weergeven en direct vanuit de app beginnen te navigeren.

En als een station opladen op afstand aanbiedt, kan je dat proces ook starten.

4

Begin met laden

Afhankelijk van het laadstation kan je het proces op verschillende manieren beginnen en van een maximale flexibiliteit genieten.

Laadkaart: Gebruik je kaart om je bij het laadstation te legitimeren voordat je met het laden begint.

App: Start en stop het laadproces rechtstreeks vanuit je app. Bij sommige laadstations kan je je laadproces ook via de app volgen.

Al je laadactiviteiten worden in je account weergegeven.

Meer informatie over het laden van EV

De cockpitdisplay van een elektrische auto toont de laadtoestand van de batterij

Duur

De duur van een laadproces hangt af van verschillende factoren: de capaciteit en het niveau van de batterij, de maximale laadsnelheid van het voertuig, en de snelheid en capaciteit van het laadstation. Elektrische voertuigen kunnen worden met het volgende geladen:

wisselstroom (AC), dat een maximaal vermogen van 43 kW biedt.

gelijkstroom (DC), ook bekend als snel laden, dat begint bij 50 kW.

High Power Charging (HPC) is de oplaadtechnologie van de volgende generatie en begint bij 100 kW.

Iemand steekt een stekker in een elektrische auto om een laadsessie te starten

Stekkertypes

Je CHARGE NOW-app toont welke oplaadpunten de juiste stekker voor je voertuig hebben.

Bij AC-stations zijn Type 2-stekkers het meest gebruikelijk, maar sommige hebben ook Type 1-stekkers. DC-stations hebben ofwel CSS- of CHAdeMO-stekkers; Europese autofabrikanten gebruiken de CSS-standaard.

Zoek laadstations in de CHARGE NOW-app

oplaadpunten*

De openbare oplaadinfrastructuur in Europa groeit gestaag. Alle grote snelwegen zijn nu met snellaadstations uitgerust. Er is ook een groeiend aantal stations in stadscentra. Met CHARGE NOW kan je comfortabel thuis, onderweg en in het buitenland laden. Bekijk onze kaart om alle oplaadpunten in ons netwerk te zien.

Een vrouw staat naast een elektrisch voertuig en kijkt op de CHARGE NOW-app.

Je voertuig laden

Wanneer je bij het laadstation komt, moet je je meestal met je laadkaart legitimeren. Hierdoor worden de laadcontactdozen ontgrendeld. Je kunt de kabel vervolgens op je auto aansluiten. In sommige gevallen zijn de kabels niet vergrendeld en kan je ze voor de legitimatie aansluiten. Zodra de oplaadkabel is aangesloten, wordt die aan beide uiteinden goed vergrendeld voordat het opladen begint. Hij blijft vergrendeld tot het laadproces is beëindigd. Om het laadproces te voltooien en de laadkabel los te koppelen, moet de laadkaart opnieuw worden gelezen. Bij sommige laadstations kan je je voertuig gewoon ontgrendelen om de kabel los te koppelen.

Een vrouw ontdekt de oplaadkosten in de CHARGE NOW-app op haar tablet

Kosten en tarieven

Je tarief biedt ofwel flexibele ofwel vaste laadprijzen.

Flexibele prijs: De laadprijzen worden door de respectieve laadpaalexploitanten vastgesteld. De prijzen kunnen variëren naargelang de exploitant waar je laadt. Controleer, voordat je je voertuig oplaadt, de actuele prijzen in de CHARGE NOW-app of bezoek onze tarievenpagina en kaart.

Vaste prijs: In alle laadstations gelden uniforme prijzen. Let op: er kunnen uitzonderingen zijn voor sommige laadpaalexploitanten.

De laadkosten in het buitenland kunnen verschillen. Controleer altijd de app voor prijzen in verschillende landen. Afhankelijk van je tarief kunnen extra vaste kosten van toepassing zijn, zoals een eenmalige registratievergoeding en een maandelijks basistarief.

Word vandaag nog lid en laad je elektrische voertuig overal en altijd op

Aan de slag